Je eigen financiele planning

Bankgeheimen.be

januari 5th, 2017 at 08:26

Nu is het moment om te gaan lenen!

in: geld

Sharing is caring!

Nu is het moment om te gaan lenen!

Wanneer we de berichten in de Vlaamse media mogen geloven, dan is het nu de tijd om te gaan lenen. Dit heeft alles te maken met de aanpassingen van de hypothecaire lening. Op langere termijn zal de wijziging in rente van de vier grootbanken ook gevolgen hebben voor een kortlopende lening.

Net voor de de jaarwisseling hebben de vier grootbanken in Belgiƫ de tarieven van hun woonkredieten ingesteld tot boven de magische grens van drie procent.

De reden waarom er gekozen is voor deze stap heeft alles te maken met de economische groei die wordt voorspeld voor de komende tijd. Het bericht lijkt aan te sluiten over de noodzaak van de Belgische staat om geld te lenen. Deze werd begin december bijgesteld naar 38,98 miljard euro. Dit bedrag is 2,54 euro lager dan het bedrag dat men in 2016 bij moest lenen, zo blijkt uit cijfers van het dagblad Metro.

Inflatie

Men zou geneigd zijn om aan te nemen dat een rentestijging juist niet logisch is wanneer het economisch beter gaat. De belangrijkste reden hiervoor is dat de inflatie hiermee beperkt moet worden. Inflatie zorgt voor een stijging van het prijspeil. Lage rentes zorgen ervoor dat men niet geneigd is om geld weg te zetten bij een grootbank. Om dit te stimuleren, is het verhogen van de rente geoorloofd. Echter, het gaat hier om het wegzetten. Niet om het afsluiten van een krediet. Om ervoor te zorgen dat de economie niet oververhit raakt door zij die tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten en daarmee geld ontrekken aan de banken, is een rentewijziging noodzakelijk. Vandaar dus dat voor de kredieten de rentes gaan stijgen.
In de praktijk komt het erop neer dat er nu door de vier grootbanken, BNP Paribas Fortis, KBC, Ing en Belfius geleend kan worden voor een rente die boven de drie procent ligt.
Bent u op zoek naar een krediet voor een kortlopende periode, dan is het een goed idee om aanbieders met elkaar te vergelijken.

Lening.org

Op Lening.org kunt u op een makkelijke manier verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier kunt u precies te weten komen wat de maandelijkse kosten zijn voor het te lenen bedrag.

Lening.org is een onafhankelijke website, waarop verschillende kredieten bekeken kunnen worden. Immers, de behoefte om extra krediet af te sluiten is voor iedereen anders. Bekend zijn de voorbeelden van een aanschaf van een nieuwe auto of een duur elektronisch apparaat.

-

Comments are closed.