Je eigen financiele planning

Bankgeheimen.be

februari 14th, 2017 at 08:10

De Bitcoin koers blijft fluctueren

in: geld

Sharing is caring!

Inmiddels hebben de meeste mensen wel van Bitcoin gehoord. Deze elektronische munt is namelijk de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. In het jaar 2013 bereikte deze munt een top van maar liefst 870 euro. Dit maken Bitcoins een interessante maar ook risicovolle belegging. De top van 2013 is inmiddels ruimschoots overtroffen en in 2017 schoot de waarde zelfs ver boven de 1000 euro om daarna weer wat te zakken qua koerswaarde.

Bitcoin is berucht om zijn extreme koersfluctuaties. De koers kan in één dag wel tientallen procenten omhoog of omlaag gaan. De Bitcoin onderscheidt zich van traditionele investeringen, omdat de eigenaar de munt volledig in eigen beheer heeft. In een persoonlijke elektronische wallet wordt de Bitcoin opgeslagen. Hierdoor is het volledig de eigen verantwoordelijkheid van de belegger om de investering goed te beheren.

De munt is niet alleen voor westerse landen interessant, maar ook voor ontwikkelingslanden. De Bitcoin lijkt een goed alternatief te zijn als waarde middel in deze economische rumoerige en onzekere periodes. In Venezuela en India is deze munt bijvoorbeeld de laatste maanden in populariteit toegenomen. Dit komt door de onzekerheid die de lokale centrale banken van die landen hebben gecreëerd met hun monetair beleid. Ook in België kan de munt gebruikt worden. In Antwerpen zijn er al acht winkels waar men kan betalen met deze digitale munt.

Over de toekomst van de Bitcoin valt nog niet veel te zeggen. Een feit is dat het de eerste decentrale en digitale valuta is in de wereld. Niet alleen de Bitcoin zelf is interessant, maar ook de blockchain technologie achter deze munt kan een grote toegevoegde waarde gaan vormen aan het huidige betaalsysteem wat wij kennen

-

Comments are closed.