Je eigen financiele planning

Bankgeheimen.be

maart 11th, 2019 at 10:42

Kinderspaarrekening openen

in: sparen

Ben je op zoek naar de beste kinderspaarrekening? De meeste mensen kiezen automatisch voor hun eigen bank. Of voor het leukste kadootje. Dat hoeft echter niet de logische keuze te zijn.

Hou even in het achterhoofd dat jouw keuze jouw kind kan beïnvloeden. Hij / zij zal waarschijnlijk gewoon bij de bank van zijn kinderspaarrekening blijven.

Kijk dus ook even naar de jongerenrekening. Het lijkt wat ver weg, maar voor je het weet hebben ze een eigen bankrekening nodig. Je kunt immers niet vroeg genoeg opletten wat er mogelijk over een paar maanden of over een paar jaren belangrijk kan gaan worden.

Vraag je dus af wat je met de kinderspaarrekening wilt bereiken. Als het je puur om de rentevergoeding gaat, kun je beter een normale spaarrekening openen en daar het geld van de kinderen op storten.

Als je opvoedkundige doelen hebt, dan wil je een kinderspaarrekening zonder bAfbeelding geldeperkingen. Ofwel een kinderspaarrekening waarop ze geld kunnen storten en geld kunnen opnemen. Wellicht wil je zelfs dat ze hun zakgeld gewoon zelf naar de bank kunnen brengen. Let dan even goed op, want niet alle banken bieden deze mogelijkheid.

Vanaf ongeveer 12 jaar krijg je te maken met jongerenrekeningen.

Eigenlijk een bankrekening voor tieners. Ze kunnen meestal niet rood staan en bij een bank kun je zelfs via SMS of email alerts krijgen als je kinderen een overboeking maken. Je wilt immers wel het beste voor ze, en daar hoort een beetje controle toch ook bij.

Duurzaamheid speelt wellicht ook een rol. Ben je op zoek naar een duurzame bank met idealen? Dat hoeft helemaal niet gepaard te gaan met een lage rente. Want we horen de laatste tijd veel over de lage rentestanden, maar bij een spaarrekening openen is het vooral een kwestie van je goed informeren en je mag ook rustig ook vragen om een beetje hogere rente.

Want als je daar naar vraagt krijg je toch al snel een paar tienden van een procent kado, en lang niet alleen bij je eigen bank.

Kijk dus goed om je heen, informeer je over de mogelijkheden bij je eigen en bij andere banken. Kijk ook rustig eens bij online aanbieders, want tot een groot bedrag zijn alle spaarrekeningen door de overheid gegarandeerd.

comments Reacties uitgeschakeld voor Kinderspaarrekening openen    -
december 20th, 2018 at 12:56

De toegevoegde waarde van een urenregistratiesysteem

in: zaken

Het registreren van de gewerkte uren kan een tijdrovende en complexe aangelegenheid zijn, zoals urenregistratie toch al niet beschouwd wordt als het leukste werk. Nostradamus ontwikkelde daarom een urenregistratiesysteem dat je als ondernemer vrijwel alle werk uit handen neemt, relevante gegevens koppelt en gebruik maakt van een in the cloud inkloksysteem. De software van het registratiesysteem doet dus vrijwel alles zelf, al blijf jij als ondernemer uiteraard altijd de regie voeren. Want dat is een ander groot voordeel van dit urenregistratiesysteem; je kunt tijdig ingrijpen als blijkt dat op basis van de door de software geleverde resultaten bepaalde werkprocessen aansturing behoeven.

Koppeling aan planning en HR-instrumenten

Het goed in kaart hebben van de urenregistratie is bittere noodzaak voor elke ondernemer, simpelweg omdat je alleen dan de huidige resultaten kunt vergelijken met die uit het verleden. Meer dan ooit heb je met software van Nostradamus als ondernemer in beeld wat er daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt, simpelweg omdat het systeem gekoppeld wordt aan de personeelsplanning en de HR-instrumenten.

Geheel automatisch

De slimme software van Nostradamus, geschikt voor elke branche, koppelt meer relevante gegevens. Zo is het mogelijk om in real time de omzet van een bepaalde kassa te zien. Het urenregistratiesysteem ontzorgt, want geheel automatisch worden de gewerkte uren – foutloos uiteraard- naar de payroll gestuurd. Medewerkers krijgen een app, met ingebouwd inkloksysteem dat rechtstreeks linkt met het rooster. Het daadwerkelijke inklokken kan met behulp van een pincode, de bekende druppel of met een vingerafdruk. De gewerkte uren kunnen binnen de urenregistratie digitaal goedgekeurd worden door de direct leidinggevende. Het systeem is ook effectief bij calamiteiten en kan in geval van calamiteiten snel aangeven hoeveel mensen er zich in een bepaalde ruimte bevinden.

 

Wie net zo slim is als de software neemt vandaag nog contact op. Hoe? Kijk op www.nostradamus.nu en vraag naar de mogelijkheden.

comments Reacties uitgeschakeld voor De toegevoegde waarde van een urenregistratiesysteem    -
december 20th, 2018 at 12:53

Onderhoud van de bedrijfsfinanciering: bittere noodzaak

in: zaken

Dynamiek is wat elk bedrijf of instelling kenmerkt. Juist vanwege die voortdurende beweging is het verstandig om onderhoud van financieringen en de geldende condities goed tegen het licht te blijven houden. Het is noodzakelijk om de opties die de financieringsmarkt te bieden heeft voortdurend in kaart te hebben en te beoordelen. Crescera – een geheel onafhankelijk debt-advisory kantoor- helpt ondernemingen en instellingen bij het realiseren de meest gunstige financieringsvoorwaarden, voorwaarden die de nodige ruimte bieden om de doelen na te streven. Onderhoud van bedrijfsfinanciering is voor elke onderneming bittere noodzaak.

Onderhoud van bedrijfsfinanciering

Het kan elke onderneming of instelling gebeuren. Dat er ineens tegenspoed is vanwege actuele ontwikkelingen op de markt, vanwege een wijziging in de wet of simpelweg door de economische situatie. Ondernemingen moeten dan – binnen de financiering- ruimte krijgen. Onderhoud van bedrijfsfinanciering is dan noodzakelijk. Door een heldere financiële analyse te koppelen aan de doelstellingen kan bepaald worden wat de meest ideale financieringsstructuur zou zijn. Een kantoor als Crescera koppelt er de voor onderneming meest ideale voorwaarden aan en levert maatwerk door het schrijven van een informatiememorandum die vervolgens besproken en gedeeld wordt met potentiele financiers.

Specifieke kennis en ervaring

Het doel? De beste (lees: meest scherpe) voorwaarden en de meest gunstige condities overeenkomen. In dergelijke situaties is het belangrijk te weten wat (on)mogelijk is en zeker ook waar de eventuele grenzen liggen. Het uitonderhandelen vergt specifieke kennis en ervaring. Het inhuren van een externe partij als Crescera verzekert elke instelling en onderneming van het beste, meest reële en haalbare resultaat. Crescera verzorgt ook het documentatieproces en stelt de kredietfaciliteiten beschikbaar.

 

Het blijven monitoren van financieringen is van groot belang, omdat geen enkele onderneming of instelling stil wil staan. Wie wil groeien en vooral wil blijven groeien, vertrouwt op de expertise van Crescera. Omdat elke onderneming dynamisch wil blijven.

comments Reacties uitgeschakeld voor Onderhoud van de bedrijfsfinanciering: bittere noodzaak    -
juni 16th, 2018 at 16:05

Digitale valuta kopen online wordt steeds populairder

in: geld

digitale valuta 3De laatste jaren hoor je er steeds meer over, digitale valuta. Steeds meer mensen gaan zich interesseren in de mogelijkheden van deze valuta en dat is geheel terecht. Er komt namelijk steeds meer naar voren over digitale munten. Waar er in het begin voornamelijk nadelen naar buiten kwamen, wordt de cryptowereld steeds stabieler en gaan er steeds meer mensen kiezen voor deze mogelijkheid. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor digitaal geld, ieder heeft een eigen doel en reden om gebruik te gaan maken van digitale valuta. Cryptovaluta is een ander woord voor deze online munteenheden. Je zult tijdens het onderzoeken van de mogelijkheden daarom ook vaak het woord tegen komen. Naast alle voordelen is het wel aan te raden om de veiligheid van digitale coins serieus te nemen. Gelukkig zijn er platformen zoals Bitvavo die de veiligheid van de accounts en tegoeden serieus nemen en de gebruikers de mogelijkheid bieden om twee-factor authenticatie aan te zetten. Je leest daarover hieronder meer. Verder zal je meer leren over de voordelen van digitale valuta, de mogelijkheden en de mogelijkheden van geld verdienen en verliezen.

De voordelen van digitale valuta

Aan het gebruiken van digitale valuta zitten steeds meer voordelen. Je hebt namelijk geen bank meer nodig om de transacties uit te voeren. Hierdoor kunnen de meeste overboekingen en transacties binnen enkele seconden worden uitgevoerd. Dit komt doordat het allemaal digitaal gebruikt en er niet zoals bij een bank nog mensen aan te pas komen. De transactietijd van een digitale munt is daarom een stuk korter dan bij een gewone Euro. Digitale valuta hebben net als gewone valuta de mogelijkheid om te fluctueren. De waarde van de valuta kan stijgen en dalen, dit heeft vaak te maken met actuele toestanden in de wereld, maar kan ook willekeurig gebeuren. Het voordeel hiervan is dus dat je digitale valuta tegen een goedkope prijs kunt aanschaffen en later tegen een hoge prijs kunt verkopen. Je kunt op die manier geld verdienen met het investeren van geld in digitale munten. Verder zijn de transactiekosten van cryptovaluta de laatste jaren erg gedaald. En daardoor is het ook een stuk aantrekkelijker om gebruik te maken van cryptogeld en het handelen daarmee. Ook heb je een stukje anonimiteit in de digitale wereld. Je hoeft namelijk niet zoveel informatie te verstrekken als bij het openen van een bankrekening. De anonimiteit kan een goede reden zijn om te gaan investeren en handelen met cryptovaluta.

Veiligheid online is essentieel

Gezamenlijk met de opkomst van digitale valuta kwamen er ook steeds meer hackers en was er sprake van phishing. Dit wil zeggen dat je slinkse wijze via online middelen wordt beroofd van jouw digitale geld. Het is natuurlijk niet leuk om daar slachtoffer van te zijn en er zijn een aantal maatregelen die je hiertegen kunt treffen. Dat veiligheid online nodig is, geldt overigens niet alleen voor het gebruik van digitale munten. Online criminelen kunnen ook via jouw mailadres of andere platformen inbreuk maken op jouw privacy. Denk daarom altijd na bij het aanmaken van wachtwoorden online. Het hebben van een sterk wachtwoord is een maatregel die altijd nodig is. Dit wachtwoord moet je niet op alle platformen gebruiken en dien je regelmatig te veranderen.  Hierdoor kunnen mogelijke hackers moeilijker het beheer van jouw tegoed overnemen. Daarnaast bieden veel platformen de mogelijkheid om een twee-factor authenticatie aan te zetten. Dit betekent dat je jouw mobiele telefoon als tweede authenticatie gebruikt naast de standaard inloggegevens. Jouw mobiele telefoon krijgt een code toegestuurd die je moet invullen om daadwerkelijk in het platform terecht te komen. Hierdoor is het voor hackers niet mogelijk om zomaar iemands account binnen te komen.

De mogelijkheden van digitale valuta

Doordat digitale valuta nu al een aantal jaren worden gebruikt, zijn er steeds meer mogelijkheden bekend. In eerste instantie zal je voornamelijk denken aan het aanschaffen van goederen en diensten door middel van een betaling via cryptomunten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden zoals het investeren in projecten of bedrijven via bijvoorbeeld Bitcoin. Je kunt namelijk winst maken door digitale munten op een gunstig moment in te kopen en op een gunstig moment weer te verkopen. Voor veel ondernemers is het daarom het proberen waard om met crypto’s te gaan werken. Er zijn ook steeds meer webshops die de mogelijkheid dienen om te betalen met digitale valuta. Daarnaast is een veel gebruikte mogelijkheid, gokken. In veel gokspellen online kun je de inzet doen met digitale geld. Maar de voornaamste reden van het gebruiken van cryptovaluta is het handelen en investeren in deze valuta. Het is een gok om te investeren, maar doordat de digitale valuta steeds stabieler worden is het steeds meer een wetenschap. Je kunt namelijk door analyses een inschatting maken van de mogelijke veranderingen. Dit is voornamelijk voor investeerders en handelaren erg interessant.

Geld verdienen met digitale valuta

Het is natuurlijk verleidelijk om online geld te verdienen met de nieuwe munten. Je zult vast een aantal succesverhalen hebben gehoord, die er mede toe hebben geleid dat je het ook bent gaan gebruiken. Maar het is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van de cryptowereld. Je kunt namelijk ook veel geld verliezen. Veel mensen lijken zich hier niet 100% van bewust te zijn. Het is daarom belangrijk om altijd te blijven kijken naar de realiteit. Je kunt namelijk niet al het geld inzetten als je het geld eigenlijk nodig hebt. Het is heel verleidelijk om te gaan gokken met cryptovaluta maar blijf nadenken. Het aanschaffen van cryptovaluta is geen probleem, maar zorg dat je niet te veel inzet en dat je realistisch blijft nadenken. Voor beginnelingen met cryptovaluta is het daarom belangrijk om jezelf eerst goed in te lezen. Het bedenken van een eigen techniek en tactiek is daarbij essentieel. Je kunt namelijk niet meteen een goede techniek te pakken hebben. De één spreidt op meerdere munten en de andere kiest voor één munt. Bij het denken en creëren van een techniek dien je flexibel te zijn en veel te informeren.

comments Reacties uitgeschakeld voor Digitale valuta kopen online wordt steeds populairder    -
februari 2nd, 2018 at 14:33

Snel veel geld verdienen?

in: geld

Wie wil dat niet? Heel snel veel geld verdienen. Een kleine investering, met weinig risico, maximaliseren tot misschien wel miljoenen aan winst binnen een relatief korte tijd. Dit klinkt als een fantasie, daarin tegen is het een realiteit voor vele. Rijden in een Rolls Royce en even shoppen in Beverly Hills met een privé Jet, zoals wereld DJ Afrojack dat doet. Een muzikant zoals Justin Bieber of een voetbalster als Lionel Messi en een succesvolle zakenman als Donald Trump. Deze iconen hebben veel tijd, geld en energie moeten stekken om in de positie te zitten waar ze nu zijn. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. In dit internet tijdperk zijn er mogelijkheden, waarmee je relatief snel veel geld kunt verdienen, zonder overdreven investeringen en benodigde talenten.

Pixel reclame van Alex Tew

Sommige ideeën om geld te verdienen zijn zo eenvoudig, dat het bijna moeilijk is. Britse student Alex Tew is een goed voorbeeld. Hij staat bekend om zijn pixel reclame. Het is een website gelanceerd in 2005, bestaande uit een pagina, waarop bedrijven kunnen adverteren. De kosten? Omgerekend circa 1 Euro per pixel, met een maximum tot 1.000.000 pixels. Alex had gedacht op een mooi bedrag om zijn studie te financieren. Hij schreef er een blog over en post social media berichten. Het idee en zijn beweegreden hebben ervoor gezorgd dat de site massaal gedeeld werd in diverse media. Al snel werd er geadverteerd en had Alex binnen een maand 8.000 Euro weten binnen te halen. Binnen een jaar tijd had hij bijna 1.000.000 Euro omzet behaald. Geld binnenhalen om zijn studie te financieren is de beweegreden geweest om het idee tot uitvoering te brengen. Zal zijn idee ook succesvol zijn geweest als hij niet een dergelijke beweegreden had? Zijn initiatief is de basis voor wat wij nu ‘crowdfunding’ noemen. Een methodiek om vrijwillig geld in te zamelen bij mensen ten behoeve van een sociaal of maatschappelijke doeleinde. Geld verdienen of winst maken is geen geldig motief voor crowdfunding. Het moet (bijna) een maatschappelijk doel dienen. Alex Tew is hiervan een voorbeeld.

Miljonair worden door Youtube

Als onderdeel van Google, verdiend Youtube geld aan adverteerders, display advertising genoemd. Het geld kom binnen doordat iedereen gratis video content kan plaatsen op de site. Als een video of kanaal populair is tonen diverse adverteerders interesse, van grote merken zoals de ING Bank, KLM, Zilverenkruis Achmea en kleinere lokale ondernemingen. De advertenties krijgen de bezoekers te zien, afhankelijk van het thema van de video en zoek historie van o.a. Youtube en Google. Grote banners en kleine banners, een commercial die je wel en niet weg kunt klikken. Vertoningen en clicks op advertenties leveren geld op voor jouw. Tenminste als je er in slaagt maandelijks relevant video content te maken en publiceren waar men interesse in heeft. Denk aan het Nederlandse Youtubekanaal van StukTV of Enzo Knol. Een Nederlandse video vlogger, met inmiddes ruim een miljoen aan abonnees. Bijna dagelijks publiceert hij video’s. Hij verdiend circa 10.000 Euro per maand, door video views, kanaalabonnees en vertoningen met clicks op advertenties en commercials. Hiernaast ontvangt hij cadeau’s van rote sponsoren. Inmiddels heeft hij een biografie gepubliceerd en heeft hij een management team achter zich, dat elk maand voor meer winst moet zorgen. Denk aan commercials op televisie en betrokkenheid bij bijvoorbeeld een stichting. Wat hij nu verdiend is moeilijk te zeggen, aangezien er teveel variabelen zijn. De kosten zijn laag en ook de production value stelt vaak helemaal niks voor. Dus wat moet jij doen? Maak een Youtubekanaal aan, activeer een Adsense account, publiceer periodiek content en zorg maandelijks voor minimaal een miljoen aan views. Op het internet zijn tal van handleidingen te vinden met beknopte instructies.

Geld sparen of beleggen

Als je geld verdiend of wilt verdienen kan je het geld sparen op een spaarrekening. Over het spaargeld ontvang je rente. Het percentage rente dat je ontvangt is afhankelijk met welke financiële dienstverlener je een spaarrekening afsluit. Wil je de meeste rente behalen? Dan is het verstandig dergelijke geldzaken te vergelijken. Het nadeel van sparen is dat je vermogensbelasting moet betalen. Daarom kan het een verstandige keuze zijn geld direct weer te investeren. Denk hierbij aan beleggen in aandelen. Dit kan je uitbesteden of je kan het zelf doen. Online is software te vinden waarmee je beleggen eenvoudig kunt leren. In het begin leer je diverse termen en ga je met fictief geld aan de gang. Op deze manier doe je enigszins praktijkervaring op, zodat je in de praktijk effectief kunt beleggen met rendement. Alleen de online leren beleggen in niet voldoende. Je zal daadwerkelijk in de praktijk aan de gang moeten gaan en het vak moeten leren met vallen en opstaan. Feeling voor vraag en aanbod in diverse branches en kennis van diverse bedrijven werkt in zijn voordeel. Je kan namelijk eerder voorspellen wat een aandeel doet: wordt het meer of minder geld waard?

comments Reacties uitgeschakeld voor Snel veel geld verdienen?    -
augustus 2nd, 2017 at 07:30

Persoonlijke Lening

in: geld

In tegenstelling tot een doorlopend krediet ligt bij een persoonlijke lening het bedrag dat geleend wordt vast. Persoonlijke leningen zijn vooral geschikt voor aankopen van een consumptief product, zoals tv, wasmachine of auto. Er wordt bij het afsluiten van de lening afgesproken binnen welke termijn het bedrag wordt terugbetaald. Daarmee kiest u zelf de looptijd. Meestal gaat het om een looptijd van minimaal 6 maanden. Als vuistregel geldt dat de lening moet worden afgelost voordat de aankoop wordt afgeschreven. Koopt u bijvoorbeeld een auto en denkt u over drie jaar een nieuwe auto te kopen, zorg dan voor een looptijd van minder dan drie jaar.

maximale lening

Wat u maximaal kunt lenen met de goedkoopste persoonlijke lening, wordt bepaald door factoren als inkomsten, maandelijkse vaste lasten, aard en duur van uw werkcontract. U kunt meer lenen naar mate het maandelijkse vrij te besteden bedrag (inkomsten min vaste lasten) hoger is.

Rente persoonlijke lening

De rente bij een persoonlijke lening ligt altijd vast. Net als het doorlopend krediet kent de persoonlijke lening een vast maandbedrag. Tijdens de looptijd betaalt u hierdoor iedere maand hetzelfde bedrag aan zowel rente als aflossing. De hoogte van de rente hangt van meerdere factoren af. Om te beginnen wordt er een risicoprofiel van u opgesteld. Aan de hand van dit profiel wordt bepaald hoe groot de kans is dat u de lening daadwerkelijk terugbetaalt. Het geboden rentetarief wordt hoger naar mate het risicoprofiel hoger is. Daarnaast is het rentepercentage mede afhankelijk van de marktrente, de hoogte van de lening (hoe hoger het geleende bedrag, hoe lager de rente) en aanvullende verzekeringen. Ook bij een persoonlijke lening wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering geleverd. Het nog af te lossen bedrag, maar geen achterstallige termijnen, wordt bij overlijden kwijtgescholden.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid over het geleende bedrag, de verschuldigde rente, de aflossingen en de looptijd. De lening stopt wanneer het geleende bedrag volledig is afgelost, op het einde van de looptijd. Wanneer u meer geld nodig heeft dan de afgesloten persoonlijke lening, zult u een nieuwe lening moeten aanvragen. Wilt u tijdens de looptijd vervroegd meer aflossen dan het vaste maandbedrag, betaalt u hiervoor een boete. De kredietverstrekker loopt met vervroegd aflossen immers rente mis.

comments Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke Lening    -
juni 21st, 2017 at 06:51

Waar bestaat een salarisadministratie uit?

in: geld

Heb jij ook moeite met je administratie? Veel mensen laten teveel betalingen lopen en raken hierdoor onnodig in de problemen. Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven, je krijgt je administratie op orde en/of je start een persoonlijke lening om je financiën op orde te brengen en gaat dan je administratie volledig bijhouden. Een voordeel van een persoonlijke lening is dat je een vast bedrag leent en de rente is afgesproken. Ideaal om niet teveel te lenen en verder in de problemen te komen. Sterker nog het is een hulpmiddel om erbovenop te komen om nooit meer in de problemen te raken. Een groot voordeel is dat je in de tussentijd van de lening geen extra geld kunt lenen en je dus niet in de verleiding komt om toch maar die mooie schoenen te kopen die je op dit moment niet kunt betalen. Als je daar niks voor voelt of je wil je administratie sowieso op orde hebben dan hebben we een interessant artikel voor je. Hieronder leggen we verschillende soorten administratiesoorten uit en we weten zeker dat je er één of meerdere kunt gebruiken, lees dus snel verder!

Wanneer je een bedrijf hebt met een of meerdere mensen in dienst, dan zal je te maken krijgen met salarisadministratie. Wettelijk ben je namelijk verplicht aan je werknemers allerlei specificaties te verstrekken zoals een loonstrook. Maar als werkgever moet je ook allerlei premies inhouden en overmaken aan de belastingdienst en een pensioenfonds. Daarnaast moet je als werkgever een administratie bijhouden van al datgene dat in je bedrijf gebeurt. De salarisadministratie is hiervan een onderdeel. En een goede salarisadministratie geeft je tenslotte een goed inzicht van de kosten die je kwijt bent aan personeel. En hoe je zaken eventueel nog efficiënter en goedkoper kunt regelen. Maar hoe ziet een salarisadministratie er nu uit en wat moet er allemaal in staan?

De loonadministratie

Een goede salarisadministratie bestaat uit een loonadministratie en een personeelsadministratie. De loonadministratie bestaat voornamelijk uit allerlei formulieren en berekeningen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afdrachten van de loonheffingen en sociale premies aan de belastingdienst doen. Dit is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Daarnaast kun je ook de premies aan een pensioenfonds bijhouden. En ook dit heeft een wettelijke basis. Verder zijn de vakantierechten van je personeel ook een onderdeel die goed bijgehouden moet worden omdat een werknemer recht heeft op een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. En om deze zaken, naast voor jezelf maar ook voor je werknemer inzichtelijk te maken, moet je periodiek een loonstrook verstrekken aan je werknemers. Hierin staat onder andere het loon en de verschillende inhoudingen op aangegeven. En met een goede loonadministratie kun je aan het einde van het jaar een jaaropgave overleggen aan je werknemers.

De personeelsadministratie

Naast de cijfers van de loonadministratie bestaat een salarisadministratie uit een personeelsadministratie. Wanneer je personeel in dienst neemt moet je een arbeidscontract met elkaar aangaan. Dat schept duidelijkheid en het voorkomt eventuele problemen met bijvoorbeeld de belastingdienst en bij een eventueel geschil tussen de werkgever en de werknemer. Dus zo een arbeidscontract en eventueel andere afspraken tussen een werkgever en werknemer zijn belangrijke zaken om op te nemen in de personeelsadministratie. Ook zaken zoals identiteitsbewijzen en diploma’s kun je opnemen in de personeelsadministratie. Hiernaast is het handig om per werknemer een personeelsdossier bij te houden. Hiermee kun je bijvoorbeeld een toekomstig ontslag motiveren. Bovendien is het personeelsdossier een goed hulpmiddel bij de beoordeling van je werknemers om eventueel zaken aan de kaak te stellen en natuurlijk om een promotie te geven.

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden

Een werkgever is verplicht allerlei zaken bij te houden en afdrachten te doen wanneer werknemers in dienst worden genomen. Het kan dan gaan om het bijhouden van een loonadministratie waar in allerlei formulieren en berekeningen betreffende loon, afdrachten van premies en jaaropgaves in zijn opgenomen. Daarnaast bestaat een salarisadministratie ook uit onder andere arbeidscontracten en personeelsdossiers, opgenomen in een personeelsadministratie. Dit kan, vooral als het gaat om een bedrijf met meerdere werknemers, om veel werk gaan. Bij grotere bedrijven wordt er vaak een salarisadministrateur in dienst genomen om dit werk uit te voeren. Maar sommige werkgevers kiezen ervoor dit zelf te doen. Wanneer is het beter iemand in dienst te nemen of het werk uit te besteden en wanneer kan je het zelf ook wel doen?

Het nut van een goede salarisadministratie

Wanneer je een paar werknemers in dienst hebt is mogelijk om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Er zijn een paar wettelijke verplichting die je moet nakomen zoals een loonstrook overhandigen aan de werknemer en loonbelasting en premies in houden voor zowel de belastingdienst als een pensioenfonds. Het is wel handig om ook verschillende andere zaken wel bij te houden omdat dit overzichtelijk werkt en duidelijkheid verschaft. Daarnaast kunnen bewaarde stukken bewijs opleveren bij geschillen tussen instanties en je bedrijf en tussen je bedrijf en je werknemers.

Software

Wanneer je besluit de salarisadministratie van je bedrijf zelf uit te voeren dan zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die je veel werk uit handen kunnen nemen. En bij veel pakketten hoef je je echt niet volledig in de materie te verdiepen, zodat je met basiskennis al aan de slag kan. Daarnaast is er voldoende aanbod waardoor je onderling kunt vergelijken via internet zodat je de beste keus kunt maken.

Uitbesteden of een administrateur in dienst nemen

Wanneer je weinig kennis hebt van hoe je het beste een salarisadministratie moet voeren en daarnaast ook geen tijd en zin hebt om je hierin te verdiepen kan je dit uitbesteden. Vooral voor een ondernemer met weinig personeel is uitbesteding te verkiezen boven een kracht in dienst nemen. Het is over het algemeen goedkoper en je krijgt hetzelfde werk gedaan. Bedrijven met veel personeel hebben vaker wel een salarisadministrateur in dienst omdat het toch makkelijker werkt. En met de huidige technieken hoeft deze afdeling helemaal niet groot te zijn. Dus uiteindelijk hoeft het niet veel meer te kosten dan wanneer je het werk zou uitbesteden.

comments Reacties uitgeschakeld voor Waar bestaat een salarisadministratie uit?    -
februari 14th, 2017 at 08:10

De Bitcoin koers blijft fluctueren

in: geld

Inmiddels hebben de meeste mensen wel van Bitcoin gehoord. Deze elektronische munt is namelijk de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. In het jaar 2013 bereikte deze munt een top van maar liefst 870 euro. Dit maken Bitcoins een interessante maar ook risicovolle belegging. De top van 2013 is inmiddels ruimschoots overtroffen en in 2017 schoot de waarde zelfs ver boven de 1000 euro om daarna weer wat te zakken qua koerswaarde.

Bitcoin is berucht om zijn extreme koersfluctuaties. De koers kan in één dag wel tientallen procenten omhoog of omlaag gaan. De Bitcoin onderscheidt zich van traditionele investeringen, omdat de eigenaar de munt volledig in eigen beheer heeft. In een persoonlijke elektronische wallet wordt de Bitcoin opgeslagen. Hierdoor is het volledig de eigen verantwoordelijkheid van de belegger om de investering goed te beheren.

De munt is niet alleen voor westerse landen interessant, maar ook voor ontwikkelingslanden. De Bitcoin lijkt een goed alternatief te zijn als waarde middel in deze economische rumoerige en onzekere periodes. In Venezuela en India is deze munt bijvoorbeeld de laatste maanden in populariteit toegenomen. Dit komt door de onzekerheid die de lokale centrale banken van die landen hebben gecreëerd met hun monetair beleid. Ook in België kan de munt gebruikt worden. In Antwerpen zijn er al acht winkels waar men kan betalen met deze digitale munt.

Over de toekomst van de Bitcoin valt nog niet veel te zeggen. Een feit is dat het de eerste decentrale en digitale valuta is in de wereld. Niet alleen de Bitcoin zelf is interessant, maar ook de blockchain technologie achter deze munt kan een grote toegevoegde waarde gaan vormen aan het huidige betaalsysteem wat wij kennen

comments Reacties uitgeschakeld voor De Bitcoin koers blijft fluctueren    -
januari 5th, 2017 at 08:26

Nu is het moment om te gaan lenen!

in: geld

Nu is het moment om te gaan lenen!

Wanneer we de berichten in de Vlaamse media mogen geloven, dan is het nu de tijd om te gaan lenen. Dit heeft alles te maken met de aanpassingen van de hypothecaire lening. Op langere termijn zal de wijziging in rente van de vier grootbanken ook gevolgen hebben voor een kortlopende lening.
Continue Reading »

comments Reacties uitgeschakeld voor Nu is het moment om te gaan lenen!    -
september 22nd, 2016 at 11:37

Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?

in: zaken

Als u van plan bent om een eigen onderneming op te richten, of u bent zelfs al aan het ondernemen zult u merken dat er nog wel behoorlijk wat bij komt kijken om alles in goede banen te begeleiden. U wilt graag met ondernemen bezig zijn, u wilt uw bedrijf laten groeien en u wilt de dingen doen die u zelf leuk vindt.

Financiële zaken en management komen hierdoor vaak in het gedrang. Dit wordt door veel mensen op de tweede of misschien wel de derde plaatst gezet. Niet echt verstandig gezien het aantal zaken die geregeld moeten worden. Als de onderneming namelijk niet financieel gezond is door wanbeleid is al het werk nog voor niets geweest.

Zaken waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld bedrijfsfinanciering. Om uw onderneming te starten heeft u kapitaal nodig. Niet iedereen beschikt over voldoende eigen vermogen. Het is daarom van belang om een goed en onderbouwd plan te kunnen presenteren aan de bank zodat zij u van een bedrijfsfinanciering willen voorzien. Of misschien draait uw  bedrijf al behoorlijk goed en heeft u meer kapitaal nodig zodat u verder kunt groeien. Daarnaast wilt u graag met iemand sparren over de te voeren strategie voor de onderneming. Binnen uw eigen bedrijf mist u geschikte partners hiervoor. Dan is het verstandig om te sparren met iemand extern van uw bedrijf die wel over voldoenden kennis beschikt op bedrijfseconomisch vlak.

De bovenstaande zaken zijn vaak vraagstukken waar de meeste ondernemers geen zin en tijd in willen investeren. Zij willen namelijk doen waar ze goed in zijn, ondernemen! Als dit bij u ook het geval is dan kan het verstandig zijn om een extern advies bureau in te schakelen die al deze zaken of een gedeelte daarvan uit handen kan nemen. Een bureau waarmee u ook strategische vraagstukken kunt bespreken.

comments Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?    -