Je eigen financiele planning

Bankgeheimen.be

juni 16th, 2018 at 16:05

Digitale valuta kopen online wordt steeds populairder

in: geld

digitale valuta 3De laatste jaren hoor je er steeds meer over, digitale valuta. Steeds meer mensen gaan zich interesseren in de mogelijkheden van deze valuta en dat is geheel terecht. Er komt namelijk steeds meer naar voren over digitale munten. Waar er in het begin voornamelijk nadelen naar buiten kwamen, wordt de cryptowereld steeds stabieler en gaan er steeds meer mensen kiezen voor deze mogelijkheid. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor digitaal geld, ieder heeft een eigen doel en reden om gebruik te gaan maken van digitale valuta. Cryptovaluta is een ander woord voor deze online munteenheden. Je zult tijdens het onderzoeken van de mogelijkheden daarom ook vaak het woord tegen komen. Naast alle voordelen is het wel aan te raden om de veiligheid van digitale coins serieus te nemen. Gelukkig zijn er platformen zoals Bitvavo die de veiligheid van de accounts en tegoeden serieus nemen en de gebruikers de mogelijkheid bieden om twee-factor authenticatie aan te zetten. Je leest daarover hieronder meer. Verder zal je meer leren over de voordelen van digitale valuta, de mogelijkheden en de mogelijkheden van geld verdienen en verliezen.

De voordelen van digitale valuta

Aan het gebruiken van digitale valuta zitten steeds meer voordelen. Je hebt namelijk geen bank meer nodig om de transacties uit te voeren. Hierdoor kunnen de meeste overboekingen en transacties binnen enkele seconden worden uitgevoerd. Dit komt doordat het allemaal digitaal gebruikt en er niet zoals bij een bank nog mensen aan te pas komen. De transactietijd van een digitale munt is daarom een stuk korter dan bij een gewone Euro. Digitale valuta hebben net als gewone valuta de mogelijkheid om te fluctueren. De waarde van de valuta kan stijgen en dalen, dit heeft vaak te maken met actuele toestanden in de wereld, maar kan ook willekeurig gebeuren. Het voordeel hiervan is dus dat je digitale valuta tegen een goedkope prijs kunt aanschaffen en later tegen een hoge prijs kunt verkopen. Je kunt op die manier geld verdienen met het investeren van geld in digitale munten. Verder zijn de transactiekosten van cryptovaluta de laatste jaren erg gedaald. En daardoor is het ook een stuk aantrekkelijker om gebruik te maken van cryptogeld en het handelen daarmee. Ook heb je een stukje anonimiteit in de digitale wereld. Je hoeft namelijk niet zoveel informatie te verstrekken als bij het openen van een bankrekening. De anonimiteit kan een goede reden zijn om te gaan investeren en handelen met cryptovaluta.

Veiligheid online is essentieel

Gezamenlijk met de opkomst van digitale valuta kwamen er ook steeds meer hackers en was er sprake van phishing. Dit wil zeggen dat je slinkse wijze via online middelen wordt beroofd van jouw digitale geld. Het is natuurlijk niet leuk om daar slachtoffer van te zijn en er zijn een aantal maatregelen die je hiertegen kunt treffen. Dat veiligheid online nodig is, geldt overigens niet alleen voor het gebruik van digitale munten. Online criminelen kunnen ook via jouw mailadres of andere platformen inbreuk maken op jouw privacy. Denk daarom altijd na bij het aanmaken van wachtwoorden online. Het hebben van een sterk wachtwoord is een maatregel die altijd nodig is. Dit wachtwoord moet je niet op alle platformen gebruiken en dien je regelmatig te veranderen.  Hierdoor kunnen mogelijke hackers moeilijker het beheer van jouw tegoed overnemen. Daarnaast bieden veel platformen de mogelijkheid om een twee-factor authenticatie aan te zetten. Dit betekent dat je jouw mobiele telefoon als tweede authenticatie gebruikt naast de standaard inloggegevens. Jouw mobiele telefoon krijgt een code toegestuurd die je moet invullen om daadwerkelijk in het platform terecht te komen. Hierdoor is het voor hackers niet mogelijk om zomaar iemands account binnen te komen.

De mogelijkheden van digitale valuta

Doordat digitale valuta nu al een aantal jaren worden gebruikt, zijn er steeds meer mogelijkheden bekend. In eerste instantie zal je voornamelijk denken aan het aanschaffen van goederen en diensten door middel van een betaling via cryptomunten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden zoals het investeren in projecten of bedrijven via bijvoorbeeld Bitcoin. Je kunt namelijk winst maken door digitale munten op een gunstig moment in te kopen en op een gunstig moment weer te verkopen. Voor veel ondernemers is het daarom het proberen waard om met crypto’s te gaan werken. Er zijn ook steeds meer webshops die de mogelijkheid dienen om te betalen met digitale valuta. Daarnaast is een veel gebruikte mogelijkheid, gokken. In veel gokspellen online kun je de inzet doen met digitale geld. Maar de voornaamste reden van het gebruiken van cryptovaluta is het handelen en investeren in deze valuta. Het is een gok om te investeren, maar doordat de digitale valuta steeds stabieler worden is het steeds meer een wetenschap. Je kunt namelijk door analyses een inschatting maken van de mogelijke veranderingen. Dit is voornamelijk voor investeerders en handelaren erg interessant.

Geld verdienen met digitale valuta

Het is natuurlijk verleidelijk om online geld te verdienen met de nieuwe munten. Je zult vast een aantal succesverhalen hebben gehoord, die er mede toe hebben geleid dat je het ook bent gaan gebruiken. Maar het is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van de cryptowereld. Je kunt namelijk ook veel geld verliezen. Veel mensen lijken zich hier niet 100% van bewust te zijn. Het is daarom belangrijk om altijd te blijven kijken naar de realiteit. Je kunt namelijk niet al het geld inzetten als je het geld eigenlijk nodig hebt. Het is heel verleidelijk om te gaan gokken met cryptovaluta maar blijf nadenken. Het aanschaffen van cryptovaluta is geen probleem, maar zorg dat je niet te veel inzet en dat je realistisch blijft nadenken. Voor beginnelingen met cryptovaluta is het daarom belangrijk om jezelf eerst goed in te lezen. Het bedenken van een eigen techniek en tactiek is daarbij essentieel. Je kunt namelijk niet meteen een goede techniek te pakken hebben. De één spreidt op meerdere munten en de andere kiest voor één munt. Bij het denken en creëren van een techniek dien je flexibel te zijn en veel te informeren.

comments Reacties uitgeschakeld voor Digitale valuta kopen online wordt steeds populairder    -
februari 2nd, 2018 at 14:33

Snel veel geld verdienen?

in: geld

Wie wil dat niet? Heel snel veel geld verdienen. Een kleine investering, met weinig risico, maximaliseren tot misschien wel miljoenen aan winst binnen een relatief korte tijd. Dit klinkt als een fantasie, daarin tegen is het een realiteit voor vele. Rijden in een Rolls Royce en even shoppen in Beverly Hills met een privé Jet, zoals wereld DJ Afrojack dat doet. Een muzikant zoals Justin Bieber of een voetbalster als Lionel Messi en een succesvolle zakenman als Donald Trump. Deze iconen hebben veel tijd, geld en energie moeten stekken om in de positie te zitten waar ze nu zijn. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. In dit internet tijdperk zijn er mogelijkheden, waarmee je relatief snel veel geld kunt verdienen, zonder overdreven investeringen en benodigde talenten.

Pixel reclame van Alex Tew

Sommige ideeën om geld te verdienen zijn zo eenvoudig, dat het bijna moeilijk is. Britse student Alex Tew is een goed voorbeeld. Hij staat bekend om zijn pixel reclame. Het is een website gelanceerd in 2005, bestaande uit een pagina, waarop bedrijven kunnen adverteren. De kosten? Omgerekend circa 1 Euro per pixel, met een maximum tot 1.000.000 pixels. Alex had gedacht op een mooi bedrag om zijn studie te financieren. Hij schreef er een blog over en post social media berichten. Het idee en zijn beweegreden hebben ervoor gezorgd dat de site massaal gedeeld werd in diverse media. Al snel werd er geadverteerd en had Alex binnen een maand 8.000 Euro weten binnen te halen. Binnen een jaar tijd had hij bijna 1.000.000 Euro omzet behaald. Geld binnenhalen om zijn studie te financieren is de beweegreden geweest om het idee tot uitvoering te brengen. Zal zijn idee ook succesvol zijn geweest als hij niet een dergelijke beweegreden had? Zijn initiatief is de basis voor wat wij nu ‘crowdfunding’ noemen. Een methodiek om vrijwillig geld in te zamelen bij mensen ten behoeve van een sociaal of maatschappelijke doeleinde. Geld verdienen of winst maken is geen geldig motief voor crowdfunding. Het moet (bijna) een maatschappelijk doel dienen. Alex Tew is hiervan een voorbeeld.

Miljonair worden door Youtube

Als onderdeel van Google, verdiend Youtube geld aan adverteerders, display advertising genoemd. Het geld kom binnen doordat iedereen gratis video content kan plaatsen op de site. Als een video of kanaal populair is tonen diverse adverteerders interesse, van grote merken zoals de ING Bank, KLM, Zilverenkruis Achmea en kleinere lokale ondernemingen. De advertenties krijgen de bezoekers te zien, afhankelijk van het thema van de video en zoek historie van o.a. Youtube en Google. Grote banners en kleine banners, een commercial die je wel en niet weg kunt klikken. Vertoningen en clicks op advertenties leveren geld op voor jouw. Tenminste als je er in slaagt maandelijks relevant video content te maken en publiceren waar men interesse in heeft. Denk aan het Nederlandse Youtubekanaal van StukTV of Enzo Knol. Een Nederlandse video vlogger, met inmiddes ruim een miljoen aan abonnees. Bijna dagelijks publiceert hij video’s. Hij verdiend circa 10.000 Euro per maand, door video views, kanaalabonnees en vertoningen met clicks op advertenties en commercials. Hiernaast ontvangt hij cadeau’s van rote sponsoren. Inmiddels heeft hij een biografie gepubliceerd en heeft hij een management team achter zich, dat elk maand voor meer winst moet zorgen. Denk aan commercials op televisie en betrokkenheid bij bijvoorbeeld een stichting. Wat hij nu verdiend is moeilijk te zeggen, aangezien er teveel variabelen zijn. De kosten zijn laag en ook de production value stelt vaak helemaal niks voor. Dus wat moet jij doen? Maak een Youtubekanaal aan, activeer een Adsense account, publiceer periodiek content en zorg maandelijks voor minimaal een miljoen aan views. Op het internet zijn tal van handleidingen te vinden met beknopte instructies.

Geld sparen of beleggen

Als je geld verdiend of wilt verdienen kan je het geld sparen op een spaarrekening. Over het spaargeld ontvang je rente. Het percentage rente dat je ontvangt is afhankelijk met welke financiële dienstverlener je een spaarrekening afsluit. Wil je de meeste rente behalen? Dan is het verstandig dergelijke geldzaken te vergelijken. Het nadeel van sparen is dat je vermogensbelasting moet betalen. Daarom kan het een verstandige keuze zijn geld direct weer te investeren. Denk hierbij aan beleggen in aandelen. Dit kan je uitbesteden of je kan het zelf doen. Online is software te vinden waarmee je beleggen eenvoudig kunt leren. In het begin leer je diverse termen en ga je met fictief geld aan de gang. Op deze manier doe je enigszins praktijkervaring op, zodat je in de praktijk effectief kunt beleggen met rendement. Alleen de online leren beleggen in niet voldoende. Je zal daadwerkelijk in de praktijk aan de gang moeten gaan en het vak moeten leren met vallen en opstaan. Feeling voor vraag en aanbod in diverse branches en kennis van diverse bedrijven werkt in zijn voordeel. Je kan namelijk eerder voorspellen wat een aandeel doet: wordt het meer of minder geld waard?

comments Reacties uitgeschakeld voor Snel veel geld verdienen?    -
augustus 2nd, 2017 at 07:30

Persoonlijke Lening

in: geld

In tegenstelling tot een doorlopend krediet ligt bij een persoonlijke lening het bedrag dat geleend wordt vast. Persoonlijke leningen zijn vooral geschikt voor aankopen van een consumptief product, zoals tv, wasmachine of auto. Er wordt bij het afsluiten van de lening afgesproken binnen welke termijn het bedrag wordt terugbetaald. Daarmee kiest u zelf de looptijd. Meestal gaat het om een looptijd van minimaal 6 maanden. Als vuistregel geldt dat de lening moet worden afgelost voordat de aankoop wordt afgeschreven. Koopt u bijvoorbeeld een auto en denkt u over drie jaar een nieuwe auto te kopen, zorg dan voor een looptijd van minder dan drie jaar.

maximale lening

Wat u maximaal kunt lenen met de goedkoopste persoonlijke lening, wordt bepaald door factoren als inkomsten, maandelijkse vaste lasten, aard en duur van uw werkcontract. U kunt meer lenen naar mate het maandelijkse vrij te besteden bedrag (inkomsten min vaste lasten) hoger is.

Rente persoonlijke lening

De rente bij een persoonlijke lening ligt altijd vast. Net als het doorlopend krediet kent de persoonlijke lening een vast maandbedrag. Tijdens de looptijd betaalt u hierdoor iedere maand hetzelfde bedrag aan zowel rente als aflossing. De hoogte van de rente hangt van meerdere factoren af. Om te beginnen wordt er een risicoprofiel van u opgesteld. Aan de hand van dit profiel wordt bepaald hoe groot de kans is dat u de lening daadwerkelijk terugbetaalt. Het geboden rentetarief wordt hoger naar mate het risicoprofiel hoger is. Daarnaast is het rentepercentage mede afhankelijk van de marktrente, de hoogte van de lening (hoe hoger het geleende bedrag, hoe lager de rente) en aanvullende verzekeringen. Ook bij een persoonlijke lening wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering geleverd. Het nog af te lossen bedrag, maar geen achterstallige termijnen, wordt bij overlijden kwijtgescholden.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid over het geleende bedrag, de verschuldigde rente, de aflossingen en de looptijd. De lening stopt wanneer het geleende bedrag volledig is afgelost, op het einde van de looptijd. Wanneer u meer geld nodig heeft dan de afgesloten persoonlijke lening, zult u een nieuwe lening moeten aanvragen. Wilt u tijdens de looptijd vervroegd meer aflossen dan het vaste maandbedrag, betaalt u hiervoor een boete. De kredietverstrekker loopt met vervroegd aflossen immers rente mis.

comments Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke Lening    -
juni 21st, 2017 at 06:51

Waar bestaat een salarisadministratie uit?

in: geld

Heb jij ook moeite met je administratie? Veel mensen laten teveel betalingen lopen en raken hierdoor onnodig in de problemen. Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven, je krijgt je administratie op orde en/of je start een persoonlijke lening om je financiën op orde te brengen en gaat dan je administratie volledig bijhouden. Een voordeel van een persoonlijke lening is dat je een vast bedrag leent en de rente is afgesproken. Ideaal om niet teveel te lenen en verder in de problemen te komen. Sterker nog het is een hulpmiddel om erbovenop te komen om nooit meer in de problemen te raken. Een groot voordeel is dat je in de tussentijd van de lening geen extra geld kunt lenen en je dus niet in de verleiding komt om toch maar die mooie schoenen te kopen die je op dit moment niet kunt betalen. Als je daar niks voor voelt of je wil je administratie sowieso op orde hebben dan hebben we een interessant artikel voor je. Hieronder leggen we verschillende soorten administratiesoorten uit en we weten zeker dat je er één of meerdere kunt gebruiken, lees dus snel verder!

Wanneer je een bedrijf hebt met een of meerdere mensen in dienst, dan zal je te maken krijgen met salarisadministratie. Wettelijk ben je namelijk verplicht aan je werknemers allerlei specificaties te verstrekken zoals een loonstrook. Maar als werkgever moet je ook allerlei premies inhouden en overmaken aan de belastingdienst en een pensioenfonds. Daarnaast moet je als werkgever een administratie bijhouden van al datgene dat in je bedrijf gebeurt. De salarisadministratie is hiervan een onderdeel. En een goede salarisadministratie geeft je tenslotte een goed inzicht van de kosten die je kwijt bent aan personeel. En hoe je zaken eventueel nog efficiënter en goedkoper kunt regelen. Maar hoe ziet een salarisadministratie er nu uit en wat moet er allemaal in staan?

De loonadministratie

Een goede salarisadministratie bestaat uit een loonadministratie en een personeelsadministratie. De loonadministratie bestaat voornamelijk uit allerlei formulieren en berekeningen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afdrachten van de loonheffingen en sociale premies aan de belastingdienst doen. Dit is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Daarnaast kun je ook de premies aan een pensioenfonds bijhouden. En ook dit heeft een wettelijke basis. Verder zijn de vakantierechten van je personeel ook een onderdeel die goed bijgehouden moet worden omdat een werknemer recht heeft op een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. En om deze zaken, naast voor jezelf maar ook voor je werknemer inzichtelijk te maken, moet je periodiek een loonstrook verstrekken aan je werknemers. Hierin staat onder andere het loon en de verschillende inhoudingen op aangegeven. En met een goede loonadministratie kun je aan het einde van het jaar een jaaropgave overleggen aan je werknemers.

De personeelsadministratie

Naast de cijfers van de loonadministratie bestaat een salarisadministratie uit een personeelsadministratie. Wanneer je personeel in dienst neemt moet je een arbeidscontract met elkaar aangaan. Dat schept duidelijkheid en het voorkomt eventuele problemen met bijvoorbeeld de belastingdienst en bij een eventueel geschil tussen de werkgever en de werknemer. Dus zo een arbeidscontract en eventueel andere afspraken tussen een werkgever en werknemer zijn belangrijke zaken om op te nemen in de personeelsadministratie. Ook zaken zoals identiteitsbewijzen en diploma’s kun je opnemen in de personeelsadministratie. Hiernaast is het handig om per werknemer een personeelsdossier bij te houden. Hiermee kun je bijvoorbeeld een toekomstig ontslag motiveren. Bovendien is het personeelsdossier een goed hulpmiddel bij de beoordeling van je werknemers om eventueel zaken aan de kaak te stellen en natuurlijk om een promotie te geven.

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden

Een werkgever is verplicht allerlei zaken bij te houden en afdrachten te doen wanneer werknemers in dienst worden genomen. Het kan dan gaan om het bijhouden van een loonadministratie waar in allerlei formulieren en berekeningen betreffende loon, afdrachten van premies en jaaropgaves in zijn opgenomen. Daarnaast bestaat een salarisadministratie ook uit onder andere arbeidscontracten en personeelsdossiers, opgenomen in een personeelsadministratie. Dit kan, vooral als het gaat om een bedrijf met meerdere werknemers, om veel werk gaan. Bij grotere bedrijven wordt er vaak een salarisadministrateur in dienst genomen om dit werk uit te voeren. Maar sommige werkgevers kiezen ervoor dit zelf te doen. Wanneer is het beter iemand in dienst te nemen of het werk uit te besteden en wanneer kan je het zelf ook wel doen?

Het nut van een goede salarisadministratie

Wanneer je een paar werknemers in dienst hebt is mogelijk om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Er zijn een paar wettelijke verplichting die je moet nakomen zoals een loonstrook overhandigen aan de werknemer en loonbelasting en premies in houden voor zowel de belastingdienst als een pensioenfonds. Het is wel handig om ook verschillende andere zaken wel bij te houden omdat dit overzichtelijk werkt en duidelijkheid verschaft. Daarnaast kunnen bewaarde stukken bewijs opleveren bij geschillen tussen instanties en je bedrijf en tussen je bedrijf en je werknemers.

Software

Wanneer je besluit de salarisadministratie van je bedrijf zelf uit te voeren dan zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die je veel werk uit handen kunnen nemen. En bij veel pakketten hoef je je echt niet volledig in de materie te verdiepen, zodat je met basiskennis al aan de slag kan. Daarnaast is er voldoende aanbod waardoor je onderling kunt vergelijken via internet zodat je de beste keus kunt maken.

Uitbesteden of een administrateur in dienst nemen

Wanneer je weinig kennis hebt van hoe je het beste een salarisadministratie moet voeren en daarnaast ook geen tijd en zin hebt om je hierin te verdiepen kan je dit uitbesteden. Vooral voor een ondernemer met weinig personeel is uitbesteding te verkiezen boven een kracht in dienst nemen. Het is over het algemeen goedkoper en je krijgt hetzelfde werk gedaan. Bedrijven met veel personeel hebben vaker wel een salarisadministrateur in dienst omdat het toch makkelijker werkt. En met de huidige technieken hoeft deze afdeling helemaal niet groot te zijn. Dus uiteindelijk hoeft het niet veel meer te kosten dan wanneer je het werk zou uitbesteden.

comments Reacties uitgeschakeld voor Waar bestaat een salarisadministratie uit?    -
maart 20th, 2017 at 14:42

Vaste klanten en rekeningen

in: geld

Als ondernemer die B2B of B2C verkoopt, krijg je soms te maken met mensen die niet gelijk willen betalen. Een veelgehoorde gezegde luid: “Een klant die tevreden is een klant die ook terug zal keren”. Klopt dit? Is een klant die loyaal is altijd een klant die op lange termijn van waarde kan zijn voor jouw bedrijf?

Klantloyaliteit vs. Klanttevredenheid

Veel mensen denken dat een klant die tevreden is gelijk loyaal is aan jouw bedrijf. Dit hoeft niet zo te zijn. Heeft u klanten die tevreden zijn over uw bedrijf, dan is er een grote kans dat ze tevreden zijn over de geleverde dienst(en) en/of product(en). Een hoge klanttevredenheid leid niet gelijk tot een klant die loyaal is. Veel klanten zullen altijd verder zoeken naar andere bedrijven die dezelfde soort producten of diensten kunnen leveren voor een lagere prijs. Bij klantloyaliteit werk je net iets harder om de klant langer aan je binden. Een klant die steeds maar weer terugkomt is in principe loyaal. Als ondernemer ben je genoodzaakt om de klanten bij je te houden.

Rekeningen betalen?

De kans dat een loyale klant opeens rekeningen niet meer betaald, is erg klein. Een bedrijf is altijd op zoek naar loyale klanten die rekeningen op tijd, maar ook volledig betalen. Er zijn loyale klanten die de kansjes vanaf lopen, en op lange termijn niet winstgevend kunnen zijn voor de onderneming.

Indien het duidelijk is dat een klant slechte betaalgedrag er op na houdt, moet je een keuze maken of je klant wil behouden, of dat je de klant afstoot. Een klant kan een negatieve impact hebben op de winstgevendheid van uw onderneming. Als dit vaker voorkomt, gaat er iets fout in de communicatie tussen beide partijen (vraag en aanbod of tussen verwachtingen en uiteindelijke resultaten).

Wat te doen?

Als ondernemer heb je voldoende ervaring met het onderhandelen tussen de onderneming en de klant. Er zijn verschillende cursussen die u kunnen helpen om ervoor te zorgen dat klanten gestimuleerd worden om toch te betalen. Een duidelijke facturatiesysteem (volg de KISS principe: Keep It Simple Stupid!) zorgt ervoor dat een hoop verwarring vermeden kan worden. Een goed voorbeeld is een automatische betaling, in combinatie met een procedure voor alle soorten van communicatie, waaronder: e-mail, via een brief en telefonisch. Indien de klant niet wilt betalen, kan je kiezen voor een incassobureau, zoals bijvoorbeeld Credifin Nederland. Een incassobureau als Credifin werkt met een no-cure no-pay principe, waarbij u alleen betaalt als u uw geld terug heeft!

comments Reacties uitgeschakeld voor Vaste klanten en rekeningen    -
februari 14th, 2017 at 08:10

De Bitcoin koers blijft fluctueren

in: geld

Inmiddels hebben de meeste mensen wel van Bitcoin gehoord. Deze elektronische munt is namelijk de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. In het jaar 2013 bereikte deze munt een top van maar liefst 870 euro. Dit maken Bitcoins een interessante maar ook risicovolle belegging. De top van 2013 is inmiddels ruimschoots overtroffen en in 2017 schoot de waarde zelfs ver boven de 1000 euro om daarna weer wat te zakken qua koerswaarde.

Bitcoin is berucht om zijn extreme koersfluctuaties. De koers kan in één dag wel tientallen procenten omhoog of omlaag gaan. De Bitcoin onderscheidt zich van traditionele investeringen, omdat de eigenaar de munt volledig in eigen beheer heeft. In een persoonlijke elektronische wallet wordt de Bitcoin opgeslagen. Hierdoor is het volledig de eigen verantwoordelijkheid van de belegger om de investering goed te beheren.

De munt is niet alleen voor westerse landen interessant, maar ook voor ontwikkelingslanden. De Bitcoin lijkt een goed alternatief te zijn als waarde middel in deze economische rumoerige en onzekere periodes. In Venezuela en India is deze munt bijvoorbeeld de laatste maanden in populariteit toegenomen. Dit komt door de onzekerheid die de lokale centrale banken van die landen hebben gecreëerd met hun monetair beleid. Ook in België kan de munt gebruikt worden. In Antwerpen zijn er al acht winkels waar men kan betalen met deze digitale munt.

Over de toekomst van de Bitcoin valt nog niet veel te zeggen. Een feit is dat het de eerste decentrale en digitale valuta is in de wereld. Niet alleen de Bitcoin zelf is interessant, maar ook de blockchain technologie achter deze munt kan een grote toegevoegde waarde gaan vormen aan het huidige betaalsysteem wat wij kennen

comments Reacties uitgeschakeld voor De Bitcoin koers blijft fluctueren    -
januari 5th, 2017 at 08:26

Nu is het moment om te gaan lenen!

in: geld

Nu is het moment om te gaan lenen!

Wanneer we de berichten in de Vlaamse media mogen geloven, dan is het nu de tijd om te gaan lenen. Dit heeft alles te maken met de aanpassingen van de hypothecaire lening. Op langere termijn zal de wijziging in rente van de vier grootbanken ook gevolgen hebben voor een kortlopende lening.
Continue Reading »

comments Reacties uitgeschakeld voor Nu is het moment om te gaan lenen!    -
september 22nd, 2016 at 11:37

Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?

in: zaken

Als u van plan bent om een eigen onderneming op te richten, of u bent zelfs al aan het ondernemen zult u merken dat er nog wel behoorlijk wat bij komt kijken om alles in goede banen te begeleiden. U wilt graag met ondernemen bezig zijn, u wilt uw bedrijf laten groeien en u wilt de dingen doen die u zelf leuk vindt.

Financiële zaken en management komen hierdoor vaak in het gedrang. Dit wordt door veel mensen op de tweede of misschien wel de derde plaatst gezet. Niet echt verstandig gezien het aantal zaken die geregeld moeten worden. Als de onderneming namelijk niet financieel gezond is door wanbeleid is al het werk nog voor niets geweest.

Zaken waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld bedrijfsfinanciering. Om uw onderneming te starten heeft u kapitaal nodig. Niet iedereen beschikt over voldoende eigen vermogen. Het is daarom van belang om een goed en onderbouwd plan te kunnen presenteren aan de bank zodat zij u van een bedrijfsfinanciering willen voorzien. Of misschien draait uw  bedrijf al behoorlijk goed en heeft u meer kapitaal nodig zodat u verder kunt groeien. Daarnaast wilt u graag met iemand sparren over de te voeren strategie voor de onderneming. Binnen uw eigen bedrijf mist u geschikte partners hiervoor. Dan is het verstandig om te sparren met iemand extern van uw bedrijf die wel over voldoenden kennis beschikt op bedrijfseconomisch vlak.

De bovenstaande zaken zijn vaak vraagstukken waar de meeste ondernemers geen zin en tijd in willen investeren. Zij willen namelijk doen waar ze goed in zijn, ondernemen! Als dit bij u ook het geval is dan kan het verstandig zijn om een extern advies bureau in te schakelen die al deze zaken of een gedeelte daarvan uit handen kan nemen. Een bureau waarmee u ook strategische vraagstukken kunt bespreken.

comments Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?    -
maart 22nd, 2016 at 13:38

Wat is een geldreserve?

in: geld

Een onverwachte rekening, een kapotte wasmachine en een uitnodiging voor een verjaardag. Dit zijn allemaal onvoorziene uitgaven die het je wel eens moeilijk kunnen maken. Gelukkig hebben banken hiervoor een oplossing bedacht, namelijk de zogeheten ‘geldreserve’, of ook wel doorlopend krediet genoemd. Maar wat houdt een geldreserve precies in?

Geld lenen: alleen wanneer het nodig is

Op zoek naar mogelijkheden om zo flexibel mogelijk geld te lenen? Misschien heeft een vorige zoektocht weinig opgeleverd, maar heb je ooit gehoord van geldreserves? Dit is immers een andere manier van geld lenen dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening betaalt de klant altijd kosten of intresten. Bij een doorlopend krediet leen je alleen geld wanneer je dat ook nodig hebt. Je betaald op die manier ook alleen interesten op het bedrag dat je leent. Leen je niets, dan betaal je ook geen interesten en kosten.

Een geldreserve is een vorm van lenen waarbij gebruikers worden voorzien van een constante nood aan geld. Op deze manier hebben klanten altijd geld ter beschikking om onvoorziene kosten op te vangen.

Alternatief: sparen voor onvoorziene uitgaven
Een alternatief om steeds een reserve te hebben: zelf een spaarpotje opbouwen. Heb je nood aan een geldreserve, maar je wilt hiervoor niet lenen? Overweeg dan om een prepaid kredietkaart aan te schaffen. Je kan maandelijks een bedrag op de kaart zetten en dan alleen gebruiken voor onvoorziene omstandigheden. Lees hier meer over prepaid kredietkaarten.

Geldreserve goedkoop?

Doorlopende kredieten worden gezien als één van de meest flexibele kredieten van de hedendaagse financiële markt. Maar wat betaal je nou precies aan rente bij een geldreserve?
Over het algemeen is de rente van een geldreserve hoger dan bij andere kredieten. Dat komt door de flexibiliteit dat dit soort lening met zich meebrengt. Daarom is een geldreserve alleen voordelig wanneer het bedrag voor een korte periode nodig is.
Iedere maand brengt de bank de rente in rekening over het bedrag dat aan krediet is opgenomen. De rente gaat over het geldbedrag dat je in het rood staat. Omdat een kaskrediet van onbepaalde duurtijd is, wordt ook de rente maandelijks herzien.

Om te weten te komen wat je gaat betalen aan rente is het altijd van belang te informeren bij diverse kredietverstrekkers. Om een duidelijk overzicht te krijgen, kun je een lening simulatie en/of vrijblijvende offerte aanvragen. Hierna is het aan jou de keuze te maken en de kredietverstrekker met de beste voorwaarden te selecteren.

 

geld

comments Reacties uitgeschakeld voor Wat is een geldreserve?    -
oktober 28th, 2015 at 18:10

Spaarrekening of deposito?

in: sparen

Op een gewone spaarrekening ontvang je een variabele rente, terwijl je op een deposito een vaste rente krijgt. De deposito rente is meestal hoger dan op een gewone spaarrekening. Je bent al echter wel gebonden aan verschillende voorwaarden.

Met een deposito spreek je van te voren een vaste rente en looptijd af. Sluit je bijvoorbeeld een vijfjaars deposito af dan staat het spaargeld en de rente gedurende deze periode vast. Voor deposito’s is in de regel een minimale inleg van 500 tot 10.000 euro vereist. Je kunt niet bijstorten, maar wel altijd nieuwe deposito’s openen.

Een deposito is aantrekkelijk als de spaarrente tijdens de looptijd daalt, maar je profiteert niet van rentestijgingen. Als je je spaargeld tussentijds nodig hebt, dan betaal je een boeterente die kan oplopen tot 5% van het opgenomen bedrag. Kies dan ook alleen voor een deposito wanneer je spaargeld langere tijd kunt missen.

Geld dat je op korte termijn nodig denkt te hebben, kun je dan ook beter op een gewone spaarrekening zetten. De spaarrente kan wel ieder moment door de bank worden aangepast. Je profiteert dan juist wel van stijgende rentes. Gemiddeld krijg je de hoogste spaarrente op een internetspaarrekening, maar vergeet niet eerst rentes te vergelijken.

Veilig sparen

Spaarrekeningen en deposito’s vallen onder het depositogarantiestelsel. Onder het Nederlandse garantiestelsel is spaargeld tot een bepaald bedrag per bank gegarandeerd (100.000 euro in mei 2013). Leningen en spaartegoeden worden bij een eventueel faillissement van een bank vereffend. Heb je meer spaargeld spreid het dan over verschillende banken. Hou er rekening mee dat sommige banken één vergunning delen. Controleer ook eerst of jouw spaarbank wel onder het Nederlandse garantiestelsel valt.

Alternatieven

Een deposito is eigenlijk een obligatie bij een bank. Dit is een schuldbewijs waarop je een vaste rente ontvangt. Anders dan de meeste obligaties is een deposito niet vrij verhandelbaar. Voordeel van een deposito is dat deze onder het garantiestelsel valt. Als alternatief zou je kunnen investeren in een obligatie beleggingsfonds. Het risico is hoger, maar het verwachte rendement ook. Beleggen in aandelen en vastgoed is nog wat risicovoller, maar je kunt er ook meer geld mee verdienen.

Dus wil je weinig risico lopen zet dan je geld op een spaarrekening en investeer eventueel een deel in een deposito. Wil je meer rendement op je spaargeld overweeg dan te investeren in obligaties, vastgoed of aandelen.

comments Reacties uitgeschakeld voor Spaarrekening of deposito?    -