Je eigen financiele planning

Bankgeheimen.be

augustus 2nd, 2017 at 07:30

Persoonlijke Lening

in: geld

In tegenstelling tot een doorlopend krediet ligt bij een persoonlijke lening het bedrag dat geleend wordt vast. Persoonlijke leningen zijn vooral geschikt voor aankopen van een consumptief product, zoals tv, wasmachine of auto. Er wordt bij het afsluiten van de lening afgesproken binnen welke termijn het bedrag wordt terugbetaald. Daarmee kiest u zelf de looptijd. Meestal gaat het om een looptijd van minimaal 6 maanden. Als vuistregel geldt dat de lening moet worden afgelost voordat de aankoop wordt afgeschreven. Koopt u bijvoorbeeld een auto en denkt u over drie jaar een nieuwe auto te kopen, zorg dan voor een looptijd van minder dan drie jaar.

maximale lening

Wat u maximaal kunt lenen met de goedkoopste persoonlijke lening, wordt bepaald door factoren als inkomsten, maandelijkse vaste lasten, aard en duur van uw werkcontract. U kunt meer lenen naar mate het maandelijkse vrij te besteden bedrag (inkomsten min vaste lasten) hoger is.

Rente persoonlijke lening

De rente bij een persoonlijke lening ligt altijd vast. Net als het doorlopend krediet kent de persoonlijke lening een vast maandbedrag. Tijdens de looptijd betaalt u hierdoor iedere maand hetzelfde bedrag aan zowel rente als aflossing. De hoogte van de rente hangt van meerdere factoren af. Om te beginnen wordt er een risicoprofiel van u opgesteld. Aan de hand van dit profiel wordt bepaald hoe groot de kans is dat u de lening daadwerkelijk terugbetaalt. Het geboden rentetarief wordt hoger naar mate het risicoprofiel hoger is. Daarnaast is het rentepercentage mede afhankelijk van de marktrente, de hoogte van de lening (hoe hoger het geleende bedrag, hoe lager de rente) en aanvullende verzekeringen. Ook bij een persoonlijke lening wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering geleverd. Het nog af te lossen bedrag, maar geen achterstallige termijnen, wordt bij overlijden kwijtgescholden.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid over het geleende bedrag, de verschuldigde rente, de aflossingen en de looptijd. De lening stopt wanneer het geleende bedrag volledig is afgelost, op het einde van de looptijd. Wanneer u meer geld nodig heeft dan de afgesloten persoonlijke lening, zult u een nieuwe lening moeten aanvragen. Wilt u tijdens de looptijd vervroegd meer aflossen dan het vaste maandbedrag, betaalt u hiervoor een boete. De kredietverstrekker loopt met vervroegd aflossen immers rente mis.

comments Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke Lening    -
juni 21st, 2017 at 06:51

Waar bestaat een salarisadministratie uit?

in: geld

Heb jij ook moeite met je administratie? Veel mensen laten teveel betalingen lopen en raken hierdoor onnodig in de problemen. Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven, je krijgt je administratie op orde en/of je start een persoonlijke lening om je financiën op orde te brengen en gaat dan je administratie volledig bijhouden. Een voordeel van een persoonlijke lening is dat je een vast bedrag leent en de rente is afgesproken. Ideaal om niet teveel te lenen en verder in de problemen te komen. Sterker nog het is een hulpmiddel om erbovenop te komen om nooit meer in de problemen te raken. Een groot voordeel is dat je in de tussentijd van de lening geen extra geld kunt lenen en je dus niet in de verleiding komt om toch maar die mooie schoenen te kopen die je op dit moment niet kunt betalen. Als je daar niks voor voelt of je wil je administratie sowieso op orde hebben dan hebben we een interessant artikel voor je. Hieronder leggen we verschillende soorten administratiesoorten uit en we weten zeker dat je er één of meerdere kunt gebruiken, lees dus snel verder!

Wanneer je een bedrijf hebt met een of meerdere mensen in dienst, dan zal je te maken krijgen met salarisadministratie. Wettelijk ben je namelijk verplicht aan je werknemers allerlei specificaties te verstrekken zoals een loonstrook. Maar als werkgever moet je ook allerlei premies inhouden en overmaken aan de belastingdienst en een pensioenfonds. Daarnaast moet je als werkgever een administratie bijhouden van al datgene dat in je bedrijf gebeurt. De salarisadministratie is hiervan een onderdeel. En een goede salarisadministratie geeft je tenslotte een goed inzicht van de kosten die je kwijt bent aan personeel. En hoe je zaken eventueel nog efficiënter en goedkoper kunt regelen. Maar hoe ziet een salarisadministratie er nu uit en wat moet er allemaal in staan?

De loonadministratie

Een goede salarisadministratie bestaat uit een loonadministratie en een personeelsadministratie. De loonadministratie bestaat voornamelijk uit allerlei formulieren en berekeningen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afdrachten van de loonheffingen en sociale premies aan de belastingdienst doen. Dit is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Daarnaast kun je ook de premies aan een pensioenfonds bijhouden. En ook dit heeft een wettelijke basis. Verder zijn de vakantierechten van je personeel ook een onderdeel die goed bijgehouden moet worden omdat een werknemer recht heeft op een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. En om deze zaken, naast voor jezelf maar ook voor je werknemer inzichtelijk te maken, moet je periodiek een loonstrook verstrekken aan je werknemers. Hierin staat onder andere het loon en de verschillende inhoudingen op aangegeven. En met een goede loonadministratie kun je aan het einde van het jaar een jaaropgave overleggen aan je werknemers.

De personeelsadministratie

Naast de cijfers van de loonadministratie bestaat een salarisadministratie uit een personeelsadministratie. Wanneer je personeel in dienst neemt moet je een arbeidscontract met elkaar aangaan. Dat schept duidelijkheid en het voorkomt eventuele problemen met bijvoorbeeld de belastingdienst en bij een eventueel geschil tussen de werkgever en de werknemer. Dus zo een arbeidscontract en eventueel andere afspraken tussen een werkgever en werknemer zijn belangrijke zaken om op te nemen in de personeelsadministratie. Ook zaken zoals identiteitsbewijzen en diploma’s kun je opnemen in de personeelsadministratie. Hiernaast is het handig om per werknemer een personeelsdossier bij te houden. Hiermee kun je bijvoorbeeld een toekomstig ontslag motiveren. Bovendien is het personeelsdossier een goed hulpmiddel bij de beoordeling van je werknemers om eventueel zaken aan de kaak te stellen en natuurlijk om een promotie te geven.

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden

Een werkgever is verplicht allerlei zaken bij te houden en afdrachten te doen wanneer werknemers in dienst worden genomen. Het kan dan gaan om het bijhouden van een loonadministratie waar in allerlei formulieren en berekeningen betreffende loon, afdrachten van premies en jaaropgaves in zijn opgenomen. Daarnaast bestaat een salarisadministratie ook uit onder andere arbeidscontracten en personeelsdossiers, opgenomen in een personeelsadministratie. Dit kan, vooral als het gaat om een bedrijf met meerdere werknemers, om veel werk gaan. Bij grotere bedrijven wordt er vaak een salarisadministrateur in dienst genomen om dit werk uit te voeren. Maar sommige werkgevers kiezen ervoor dit zelf te doen. Wanneer is het beter iemand in dienst te nemen of het werk uit te besteden en wanneer kan je het zelf ook wel doen?

Het nut van een goede salarisadministratie

Wanneer je een paar werknemers in dienst hebt is mogelijk om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Er zijn een paar wettelijke verplichting die je moet nakomen zoals een loonstrook overhandigen aan de werknemer en loonbelasting en premies in houden voor zowel de belastingdienst als een pensioenfonds. Het is wel handig om ook verschillende andere zaken wel bij te houden omdat dit overzichtelijk werkt en duidelijkheid verschaft. Daarnaast kunnen bewaarde stukken bewijs opleveren bij geschillen tussen instanties en je bedrijf en tussen je bedrijf en je werknemers.

Software

Wanneer je besluit de salarisadministratie van je bedrijf zelf uit te voeren dan zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die je veel werk uit handen kunnen nemen. En bij veel pakketten hoef je je echt niet volledig in de materie te verdiepen, zodat je met basiskennis al aan de slag kan. Daarnaast is er voldoende aanbod waardoor je onderling kunt vergelijken via internet zodat je de beste keus kunt maken.

Uitbesteden of een administrateur in dienst nemen

Wanneer je weinig kennis hebt van hoe je het beste een salarisadministratie moet voeren en daarnaast ook geen tijd en zin hebt om je hierin te verdiepen kan je dit uitbesteden. Vooral voor een ondernemer met weinig personeel is uitbesteding te verkiezen boven een kracht in dienst nemen. Het is over het algemeen goedkoper en je krijgt hetzelfde werk gedaan. Bedrijven met veel personeel hebben vaker wel een salarisadministrateur in dienst omdat het toch makkelijker werkt. En met de huidige technieken hoeft deze afdeling helemaal niet groot te zijn. Dus uiteindelijk hoeft het niet veel meer te kosten dan wanneer je het werk zou uitbesteden.

comments Reacties uitgeschakeld voor Waar bestaat een salarisadministratie uit?    -
maart 20th, 2017 at 14:42

Vaste klanten en rekeningen

in: geld

Als ondernemer die B2B of B2C verkoopt, krijg je soms te maken met mensen die niet gelijk willen betalen. Een veelgehoorde gezegde luid: “Een klant die tevreden is een klant die ook terug zal keren”. Klopt dit? Is een klant die loyaal is altijd een klant die op lange termijn van waarde kan zijn voor jouw bedrijf?

Klantloyaliteit vs. Klanttevredenheid

Veel mensen denken dat een klant die tevreden is gelijk loyaal is aan jouw bedrijf. Dit hoeft niet zo te zijn. Heeft u klanten die tevreden zijn over uw bedrijf, dan is er een grote kans dat ze tevreden zijn over de geleverde dienst(en) en/of product(en). Een hoge klanttevredenheid leid niet gelijk tot een klant die loyaal is. Veel klanten zullen altijd verder zoeken naar andere bedrijven die dezelfde soort producten of diensten kunnen leveren voor een lagere prijs. Bij klantloyaliteit werk je net iets harder om de klant langer aan je binden. Een klant die steeds maar weer terugkomt is in principe loyaal. Als ondernemer ben je genoodzaakt om de klanten bij je te houden.

Rekeningen betalen?

De kans dat een loyale klant opeens rekeningen niet meer betaald, is erg klein. Een bedrijf is altijd op zoek naar loyale klanten die rekeningen op tijd, maar ook volledig betalen. Er zijn loyale klanten die de kansjes vanaf lopen, en op lange termijn niet winstgevend kunnen zijn voor de onderneming.

Indien het duidelijk is dat een klant slechte betaalgedrag er op na houdt, moet je een keuze maken of je klant wil behouden, of dat je de klant afstoot. Een klant kan een negatieve impact hebben op de winstgevendheid van uw onderneming. Als dit vaker voorkomt, gaat er iets fout in de communicatie tussen beide partijen (vraag en aanbod of tussen verwachtingen en uiteindelijke resultaten).

Wat te doen?

Als ondernemer heb je voldoende ervaring met het onderhandelen tussen de onderneming en de klant. Er zijn verschillende cursussen die u kunnen helpen om ervoor te zorgen dat klanten gestimuleerd worden om toch te betalen. Een duidelijke facturatiesysteem (volg de KISS principe: Keep It Simple Stupid!) zorgt ervoor dat een hoop verwarring vermeden kan worden. Een goed voorbeeld is een automatische betaling, in combinatie met een procedure voor alle soorten van communicatie, waaronder: e-mail, via een brief en telefonisch. Indien de klant niet wilt betalen, kan je kiezen voor een incassobureau, zoals bijvoorbeeld Credifin Nederland. Een incassobureau als Credifin werkt met een no-cure no-pay principe, waarbij u alleen betaalt als u uw geld terug heeft!

comments Reacties uitgeschakeld voor Vaste klanten en rekeningen    -
februari 14th, 2017 at 08:10

De Bitcoin koers blijft fluctueren

in: geld

Inmiddels hebben de meeste mensen wel van Bitcoin gehoord. Deze elektronische munt is namelijk de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. In het jaar 2013 bereikte deze munt een top van maar liefst 870 euro. Dit maken Bitcoins een interessante maar ook risicovolle belegging. De top van 2013 is inmiddels ruimschoots overtroffen en in 2017 schoot de waarde zelfs ver boven de 1000 euro om daarna weer wat te zakken qua koerswaarde.

Bitcoin is berucht om zijn extreme koersfluctuaties. De koers kan in één dag wel tientallen procenten omhoog of omlaag gaan. De Bitcoin onderscheidt zich van traditionele investeringen, omdat de eigenaar de munt volledig in eigen beheer heeft. In een persoonlijke elektronische wallet wordt de Bitcoin opgeslagen. Hierdoor is het volledig de eigen verantwoordelijkheid van de belegger om de investering goed te beheren.

De munt is niet alleen voor westerse landen interessant, maar ook voor ontwikkelingslanden. De Bitcoin lijkt een goed alternatief te zijn als waarde middel in deze economische rumoerige en onzekere periodes. In Venezuela en India is deze munt bijvoorbeeld de laatste maanden in populariteit toegenomen. Dit komt door de onzekerheid die de lokale centrale banken van die landen hebben gecreëerd met hun monetair beleid. Ook in België kan de munt gebruikt worden. In Antwerpen zijn er al acht winkels waar men kan betalen met deze digitale munt.

Over de toekomst van de Bitcoin valt nog niet veel te zeggen. Een feit is dat het de eerste decentrale en digitale valuta is in de wereld. Niet alleen de Bitcoin zelf is interessant, maar ook de blockchain technologie achter deze munt kan een grote toegevoegde waarde gaan vormen aan het huidige betaalsysteem wat wij kennen

comments Reacties uitgeschakeld voor De Bitcoin koers blijft fluctueren    -
januari 5th, 2017 at 08:26

Nu is het moment om te gaan lenen!

in: geld

Nu is het moment om te gaan lenen!

Wanneer we de berichten in de Vlaamse media mogen geloven, dan is het nu de tijd om te gaan lenen. Dit heeft alles te maken met de aanpassingen van de hypothecaire lening. Op langere termijn zal de wijziging in rente van de vier grootbanken ook gevolgen hebben voor een kortlopende lening.
Continue Reading »

comments Reacties uitgeschakeld voor Nu is het moment om te gaan lenen!    -
september 22nd, 2016 at 11:37

Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?

in: zaken

Als u van plan bent om een eigen onderneming op te richten, of u bent zelfs al aan het ondernemen zult u merken dat er nog wel behoorlijk wat bij komt kijken om alles in goede banen te begeleiden. U wilt graag met ondernemen bezig zijn, u wilt uw bedrijf laten groeien en u wilt de dingen doen die u zelf leuk vindt.

Financiële zaken en management komen hierdoor vaak in het gedrang. Dit wordt door veel mensen op de tweede of misschien wel de derde plaatst gezet. Niet echt verstandig gezien het aantal zaken die geregeld moeten worden. Als de onderneming namelijk niet financieel gezond is door wanbeleid is al het werk nog voor niets geweest.

Zaken waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld bedrijfsfinanciering. Om uw onderneming te starten heeft u kapitaal nodig. Niet iedereen beschikt over voldoende eigen vermogen. Het is daarom van belang om een goed en onderbouwd plan te kunnen presenteren aan de bank zodat zij u van een bedrijfsfinanciering willen voorzien. Of misschien draait uw  bedrijf al behoorlijk goed en heeft u meer kapitaal nodig zodat u verder kunt groeien. Daarnaast wilt u graag met iemand sparren over de te voeren strategie voor de onderneming. Binnen uw eigen bedrijf mist u geschikte partners hiervoor. Dan is het verstandig om te sparren met iemand extern van uw bedrijf die wel over voldoenden kennis beschikt op bedrijfseconomisch vlak.

De bovenstaande zaken zijn vaak vraagstukken waar de meeste ondernemers geen zin en tijd in willen investeren. Zij willen namelijk doen waar ze goed in zijn, ondernemen! Als dit bij u ook het geval is dan kan het verstandig zijn om een extern advies bureau in te schakelen die al deze zaken of een gedeelte daarvan uit handen kan nemen. Een bureau waarmee u ook strategische vraagstukken kunt bespreken.

comments Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een bedrijfskundig adviseur?    -
maart 22nd, 2016 at 13:38

Wat is een geldreserve?

in: geld

Een onverwachte rekening, een kapotte wasmachine en een uitnodiging voor een verjaardag. Dit zijn allemaal onvoorziene uitgaven die het je wel eens moeilijk kunnen maken. Gelukkig hebben banken hiervoor een oplossing bedacht, namelijk de zogeheten ‘geldreserve’, of ook wel doorlopend krediet genoemd. Maar wat houdt een geldreserve precies in?

Geld lenen: alleen wanneer het nodig is

Op zoek naar mogelijkheden om zo flexibel mogelijk geld te lenen? Misschien heeft een vorige zoektocht weinig opgeleverd, maar heb je ooit gehoord van geldreserves? Dit is immers een andere manier van geld lenen dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening betaalt de klant altijd kosten of intresten. Bij een doorlopend krediet leen je alleen geld wanneer je dat ook nodig hebt. Je betaald op die manier ook alleen interesten op het bedrag dat je leent. Leen je niets, dan betaal je ook geen interesten en kosten.

Een geldreserve is een vorm van lenen waarbij gebruikers worden voorzien van een constante nood aan geld. Op deze manier hebben klanten altijd geld ter beschikking om onvoorziene kosten op te vangen.

Alternatief: sparen voor onvoorziene uitgaven
Een alternatief om steeds een reserve te hebben: zelf een spaarpotje opbouwen. Heb je nood aan een geldreserve, maar je wilt hiervoor niet lenen? Overweeg dan om een prepaid kredietkaart aan te schaffen. Je kan maandelijks een bedrag op de kaart zetten en dan alleen gebruiken voor onvoorziene omstandigheden. Lees hier meer over prepaid kredietkaarten.

Geldreserve goedkoop?

Doorlopende kredieten worden gezien als één van de meest flexibele kredieten van de hedendaagse financiële markt. Maar wat betaal je nou precies aan rente bij een geldreserve?
Over het algemeen is de rente van een geldreserve hoger dan bij andere kredieten. Dat komt door de flexibiliteit dat dit soort lening met zich meebrengt. Daarom is een geldreserve alleen voordelig wanneer het bedrag voor een korte periode nodig is.
Iedere maand brengt de bank de rente in rekening over het bedrag dat aan krediet is opgenomen. De rente gaat over het geldbedrag dat je in het rood staat. Omdat een kaskrediet van onbepaalde duurtijd is, wordt ook de rente maandelijks herzien.

Om te weten te komen wat je gaat betalen aan rente is het altijd van belang te informeren bij diverse kredietverstrekkers. Om een duidelijk overzicht te krijgen, kun je een lening simulatie en/of vrijblijvende offerte aanvragen. Hierna is het aan jou de keuze te maken en de kredietverstrekker met de beste voorwaarden te selecteren.

 

geld

comments Reacties uitgeschakeld voor Wat is een geldreserve?    -
oktober 28th, 2015 at 18:10

Spaarrekening of deposito?

in: sparen

Op een gewone spaarrekening ontvang je een variabele rente, terwijl je op een deposito een vaste rente krijgt. De deposito rente is meestal hoger dan op een gewone spaarrekening. Je bent al echter wel gebonden aan verschillende voorwaarden.

Met een deposito spreek je van te voren een vaste rente en looptijd af. Sluit je bijvoorbeeld een vijfjaars deposito af dan staat het spaargeld en de rente gedurende deze periode vast. Voor deposito’s is in de regel een minimale inleg van 500 tot 10.000 euro vereist. Je kunt niet bijstorten, maar wel altijd nieuwe deposito’s openen.

Een deposito is aantrekkelijk als de spaarrente tijdens de looptijd daalt, maar je profiteert niet van rentestijgingen. Als je je spaargeld tussentijds nodig hebt, dan betaal je een boeterente die kan oplopen tot 5% van het opgenomen bedrag. Kies dan ook alleen voor een deposito wanneer je spaargeld langere tijd kunt missen.

Geld dat je op korte termijn nodig denkt te hebben, kun je dan ook beter op een gewone spaarrekening zetten. De spaarrente kan wel ieder moment door de bank worden aangepast. Je profiteert dan juist wel van stijgende rentes. Gemiddeld krijg je de hoogste spaarrente op een internetspaarrekening, maar vergeet niet eerst rentes te vergelijken.

Veilig sparen

Spaarrekeningen en deposito’s vallen onder het depositogarantiestelsel. Onder het Nederlandse garantiestelsel is spaargeld tot een bepaald bedrag per bank gegarandeerd (100.000 euro in mei 2013). Leningen en spaartegoeden worden bij een eventueel faillissement van een bank vereffend. Heb je meer spaargeld spreid het dan over verschillende banken. Hou er rekening mee dat sommige banken één vergunning delen. Controleer ook eerst of jouw spaarbank wel onder het Nederlandse garantiestelsel valt.

Alternatieven

Een deposito is eigenlijk een obligatie bij een bank. Dit is een schuldbewijs waarop je een vaste rente ontvangt. Anders dan de meeste obligaties is een deposito niet vrij verhandelbaar. Voordeel van een deposito is dat deze onder het garantiestelsel valt. Als alternatief zou je kunnen investeren in een obligatie beleggingsfonds. Het risico is hoger, maar het verwachte rendement ook. Beleggen in aandelen en vastgoed is nog wat risicovoller, maar je kunt er ook meer geld mee verdienen.

Dus wil je weinig risico lopen zet dan je geld op een spaarrekening en investeer eventueel een deel in een deposito. Wil je meer rendement op je spaargeld overweeg dan te investeren in obligaties, vastgoed of aandelen.

comments Reacties uitgeschakeld voor Spaarrekening of deposito?    -
mei 1st, 2015 at 06:52

Een eigen bedrijf beginnen in 5 stappen

bedrijfsbeheer cursus
Uit onderzoek is gebleken dat 250.000 mensen in ons land er aan denkt om een eigen bedrijf te starten. Redenen zijn onder andere het niet kunnen vinden van een baan in loondienst, het eigen baas willen zijn en een deel wil zijn/haar droom najagen. Heel veel mensen springen in het avontuur en gaan de uitdaging aan. Helaas moet een groot gedeelte na een jaar alweer opgeven. En anders na het tweede jaar. Het is dus nog niet zomaar geregeld en de ondernemingen blijven niet allemaal boven water drijven. In dit artikel een aantap stappen die genomen moeten worden wil men een succesvolle start maken.

Rechtsvorm kiezen

Voordat er wordt ingeschreven bij een Kamer van Koophandel moet bepaald worden welke rechtsvorm het beste past bij het bedrijf. Wordt het een eenmanszaak, een NV of Vereniging Zonder Winstoogmerk? Dit heeft van invloed op belasting en aansprakelijkheid van de onderneming.

Plan van aanpak

Een duidelijke omschrijving van de bedrijfsdoelen en de verwachtingen voor de beginperiode zijn zaken waarmee men zich bezig moet houden voor de start. Er kan gekeken worden naar soortgelijke bedrijven in de markt en op basis van marktonderzoek gekeken worden naar de kansen om later niet voor teleurstellende verrassingen te komen staan, als men het niet waar kan maken.

Inschrijven Kamer van Koophandel

Ieder bedrijf moet worden ingeschreven bij een Kamer van Koophandel. Hierna zal een ondernemingsnummer toegestuurd worden. Deze informatie kan gebruikt worden op facturen en betalingen.

Zakelijke bankrekening

Een ondernemer wil niet dat zijn prive bankzaken vermengd worden met de zakelijke bankgegevens. Daarom is het openen van een aparte rekening op naam van het bedrijf wel zo verstandig.

Een goede bedrijfswebsite

Laatste punt dat we hier noemen is het opzetten van een goede website voor het bedrijf. Een site die dagelijks wordt voorzien van nieuwe input en er betrouwbaar uitziet. En dat is nog niet alles. Op de diverse social media kanalen moet ook actief meegedaan worden voor zoveel mogelijk engagement. En dit alles in het belang van de klant/bezoekers. Teksten moeten geschreven worden met een speciale tone of voice, gericht aan de doelgroep. En om zoveel mogelijk bezoek te genereren dient de website SEO technisch goed in elkaar te steken en door middel van een gedegen linkprofiel op de eerste pagina in de zoekresultaten te staan. Daar is de site op de plek waar de gerichte zoeker aanwezig is, wat kan resulteren in nieuwe klanten.
Mocht men nog niet zeker zijn of het beheren van een eigen bedrijf al tot de capaciteiten behoort dan zijn er altijd nog speciale opleidingen en cursussen waar de fijne kneepjes van het bedrijfsbeheer worden bijgebracht in de vorm van een thuisstudie of klassikale opleiding. Ideaal voor de startende ondernemer die graag een eigen zaak wil opzetten.

comments Reacties uitgeschakeld voor Een eigen bedrijf beginnen in 5 stappen    -
november 19th, 2014 at 20:01

Geschiedenis van goud

in: geld

De geschiedenis van goud begint al heel vroeg, ongeveer 3000 jaar voor Christus dateren de eerste gouden juwelen. Archeologen vonden bij opgravingen in onder andere Irak verschillende schatten, zoals een gouden helm van een koning, een gouden diadeem van de koningin met gouden blaadjes, oorringen en andere juwelen.

Egypte en de geschiedenis van goud

De Egyptenaren hebben de techniek van het goudsmeden verbeterd. Zij zijn degene die ontdekte dat goud beter te bewerken is als je het verhit. Op deze manier kwamen ze er ook achter hoe je de zuiverheid van het goud kan bepalen en dat hoe zuiverder het goud hoe brozer het is.

Vroeger werd goud als ruilmiddel gebruikt, oftewel als betaalmiddel. Tegenwoordig bepaald nog steeds de waarde van goud hoeveel ons geld waard is. In China werd in 1901 voor Christus goud al geaccepteerd als een betaalmiddel. Voorheen was vooral zijde een betaalmiddel in China. Dit waren vierkanten stukjes goud. Pas in de achtste eeuw voor Christus werden er voor het eerst munten geslagen in klein Azië. De munten zagen er toen al zo uit, zoals wij nu ook gewend zijn. Aan de ene kant een kop en aan de andere kant een zegel.

Geschiedenis van goud en de Romeinen

De geschiedenis van goud gaat nog verder door in de Romeinse tijd. Romeinen hebben veel voor de wereld betekent en veel dingen die zij bedacht of ontdekt hebben maken wij nog steeds gebruik van. De Romeinen gebruikten vooral zilveren munten, simpelweg omdat zij over te weinig goud beschikten om als betaalmiddel in te zetten. Zelfs de keizers hadden hier te weinig voor. Dit veranderde nadat de Romeinen de wereld begonnen te verkennen en nieuwe goudgebieden vonden.

Goud heeft dus een zeer belangrijke invloed vroeger gehad en heeft dit nog steeds op onze huidige betaalmiddelen. Hier wordt vaak niet meer aan gedacht, als men aan goud denkt, denken zij toch vaak het eerst aan sieraden en juwelen.

comments Reacties uitgeschakeld voor Geschiedenis van goud    -